jueves, 11 de septiembre de 2008

Festa Major (final, CARRETILLADA)

Hola a tothom!per fi ja tenim totes les imatges de la festa major, acabarem amb la carretillada, que per descriure-la em faltarien paraules per moltes que en fiques, us diré que va ser espectacular... però em quedo curt.Bé deixem-nos de jocs amb les paraules i anem al que interessa. LA CARRETILLDA DEL BALL DE DIABLES DE TORREDEMBARRA.

La carretillada va començar am un cercle d'incendis al terra, amb Llucifer al mig i els tridents al seu voltant. Llucifer portava tres muntatges de un sortidor titani i dos blancs, mentre que els tridents en portaven tres muntatges de sortidor titani amb sortidor blanc.


Quan s'encenien els sortidors blancs dels muntatges els diables començaven a rodar amb carretilla blanca. Durat el temps de carretilla blanca Llucifer i diablessa entraven amb sortidors blancs.


Seguim amb carretilla titani els diables i sortidor titani Llucifer i diablessa. Desprès també entraven xiuladores juntament amb titani.

Més tard entrara en joc la carretilla Arboç vermell, i Llucifer i diablessa amb sortidors vermells. Els tridents anaven seguin també amb els sortidors, en aquest cas vermells Peró cada cop que entraven ho feien amb el color que s'estava utilitza'n en aquell moment igual que Llucifer i diablessa.


Seguidament, entra la carretilla Arboç, Llucifer i diablessa amb sortidor titani i tridents amb sortidor portuguès.



Ja arribant al final, surten els muntatges de sortidor portuguès emmetxat amb carretilla Arboç per diable i Llucifer i diablessa amb sortidor portuguès. Seguidament entrarien cada diable amb triple sortidor blanc peró sense centre.



Al finalitzar els triples sortidors blanc entra un ceptrot amb 8 sortidors, 4 titanis que quan acaben encenen 4 blancs. Durant aquest temps els diables es van preparant amb el triple portuguès del final.



Al encendres els sortidors blancs del ceptrot entren els tridents amb un muntatge de 3 sortidors (titani emmetxat a blanc emmetxat a portuguès).


Quan s'encén el portuguès dels tridents, es la senyal en que cada diable encén amb un botafoc prèviament repartit, el seu triple portuguès i s'encén a Llucifer, que porta un ceptrot amb 8 portuguesos emmetxats a 60 carretilles Arboç i a la diablessa que porta 4 portuguesos emmetxats a 50 carretilles Arboç.



Bé finalitzada la carretillada nomes falta agrair a tothom la seva participació i al Ricard per les seves imatges!

10 comentarios:

Aura dijo...

les fotos son Genials!

Per cert quan comenceu les inscripcions per l'any que be??

Anónimo dijo...

inscripcions??
jajajaja

Anónimo dijo...

Inscripcions????
Vine i disfruta!!!!!!!!

Per cert es penjaran els versots? o hi ha alguna cosa al you tube de la cançoneta?

Anónimo dijo...

és veritat, hauríem de penjar els versots!! sobretot per aquells que diuen que eren taaan sosos

Anónimo dijo...

els versots no cal penjar-los!! santa vergonyaaaa!!

Anónimo dijo...

que vagi de conya a Tarragonaaa!
m'encantaria poder venir però és lo que hi ha!

Foc i fum!

Helena

Anónimo dijo...

COM VA NAR TARRAGONA??
VILL VEURE FOTOOOOS!

Anónimo dijo...

Avere si renovem més sovint que no pot ser que l'activitat dels diables estigui parada!

Foc i fum

Anónimo dijo...

jajjjaja

Anónimo dijo...

El Gaià és mou a
http://gentdelbaixgaia.blogspot.com